Blog

Warzenie piwa w domu – zacieranie ziarna
Zacieranie to proces, od którego zaczynamy „produkcję” piwa domowego. Jego głównym celem jest rozłożenie przez enzymy skrobi zawartej w ziarnie do cukrów fermentowalnych i dekstryn....
Z czego robi się piwo i czy na pewno z chmielu?
Być może słyszałeś, drogi czytelniku, że dziś piwa nie robi się już z chmielu. Muszę przyznać, że ci, którzy tak mówią, mają 100% racji. Piwa...
Jak zrobić piwo w domu? Czyli początek przygody z piwowarstwem domowym
Jak zrobić piwo w domu? Jakiego sprzętu będę potrzebować? Skąd wziąć surowce? Od czego zacząć?  Jeśli te pytania spędzają Ci sen z powiek to jesteś...

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb.

Akceptuję