Kursy on-line
Jak uniknąć 27 najczęstszych błędów przy warzeniu domowego piwa
24
99 PLN 27.00 PLN
Jak uniknąć 27 najczęstszych błędów przy warzeniu domowego piwa
lista materiałów:
- 1 Powitanie w kursie
- 2 Nieodpowiednia dezynfekcja sprzętu
- 3 Zbyt szybkie przelanie piwa do butelek
- 4 Złe przechowywanie surowców
- 5 Zbyt mocne natlenienie piwa
- 6 Brak zapisywania tego co robisz
- 7 Fermentor z młótem zostawiony na dłuższy czas
- 8 Nierzetelny pomiar temperatury zacierania
- 9 Wybór zbyt skomplikowanego piwa
- 10 Zbyt dużo piwa nie sprzyja precyzji
- 11 Zaczynanie warzenia od lagerów
- 12 Zbyt szybkie warzenie piw o wysokim ekstrakcie
- 13 Bycie najmądrzejszym
- 14 Nienatlenianie brzeczki przed fermentacją
- 15 Zbyt częste otwieranie pokrywy fermentora
- 16 Zbyt wysoka temperatura fermentacji
- 17 Mocno wahającą się temperatura fermentacji
- 18 Modyfikowanie wody bez odpowiedniej wiedzy i doświadczenia
- 19 Nieumiejętna korekta pH zacieru
- 20 Zbyt mało lub zbyt dużo drożdży
- 21 Zła koordynacja działań
- 22 Niedopasowanie warzonego piwa do możliwości lokalowych i sprzętowych
- 23 Wykonywanie pomiarów nierzetelnie i niezgodnie z dobrymi praktykami
- 24 Źle obliczona ilość cukru do refermentacji piwa
polecane
Jak uwarzyć swoje pierwsze domowe piwo i uniknąć porażki?
Naucz się robić piwo w domu, zostań piwowarem domowym i pij zawsze takie piwo, jakie lubisz! A to wszystko bez wychodzenia z domu i bez...
143.00 PLN
Zobacz więcej
[Kurs Wideo] Jak zrobić piwo w domu od A do Z
Naucz się robić piwo w domu, zostań piwowarem domowym i pij zawsze takie piwo, jakie lubisz! A to wszystko bez wychodzenia z domu i bez...
143.00 PLN
Zobacz więcej