Kursy on-line

PIWOWAR 2.0 - zaawansowany kurs piwowarski

0
Kup teraz
555.00 PLN

PIWOWAR 2.0 ma jeden cel: podnosić jakość Twojego piwa domowego.  Jest to zaawansowany kurs podnoszący kompetencje piwowara domowego w takich tematach jak:  korygowanie wody, chmielenie piwa, fermentacja czy układanie własnych receptur. 

Zobacz poniżej bezpłatnie ZAPIS jednego z LIVEÓW na temat ZASAD DOBREJ FERMENTACJI, która bywa jednym z największych wyzwań w domowym piwowarstwie. 

 


To program, który jest esencją mojej praktyki, przeczytanych książek, obejrzanych materiałów, wysłuchanych podcastów i odbytych studiów piwowarskich.

Ale spokojnie.

Nie będę robił z Ciebie mikrobiologa. 😜

Nie będzie naukowych frazesów i trudnych słów. (A jeśli będą to wyjaśnie je dokładnie po ludzku😜)

Będzie mięcho. Samo mięcho.

Innymi słowy KONKRETY.

W tym programie mamy jeden cel:
PODNOSIĆ JAKOŚĆ TWOJEGO PIWA DOMOWEGO.
 

Skupimy się w nim na tematach bardziej zaawansowanych jak np.: korekta wody pod konkretny styl piwa, różnorodne formy chmielenia, lepsza kontrola fermentacji.

Podam Ci wiedzę tak, żeby to wszystko było maksymalnie łatwe do zastosowania w warunkach domowych.

Czyli: bez zbędnego komplikowania i naukowej formy 😉

 

👉Czym zajmiemy się na PIWOWARZE 2.0?

Na początek czekają na Ciebie następujące tematy:

 

# WODA. Podstawy korekcji wody czyli jak modyfikować wodę pod konkretny styl piwa, z jakich kalkulatorów korzystać i jak poszczególne związki mineralne wpływają na piwo. Tabele i ściągawki pozwalające w prosty sposób dopasować wodę pod konkretny styl piwa. Omówimy sobie także temat pH i tzw. buforowości wody.

 

# CHMIEL I CHMIELENIE. Alternatywne i nowofalowe metody chmielenia i maksymalizacja aromatu chmielowego w piwach typu IPA. Dopasowanie odmian chmielu do stylu piwa, biotransformacja, chmielenie zacieru, chmielenie brzeczki przedniej i inne nowatorskie rozwiązania maksymalizujące wykorzystanie chmielu.

 

# FERMENTACJA - Najbardziej niedoceniana i najważniejsza część procesu warzenia piwa. Jak ją dobrze zrobić w domu bez wydawania tysięcy złotych na sprzęt. Pokażę Wam jakie zmiany wprowadzone na etapie fermentacji dały mi poprawę jakości piwa.

 

# TWORZENIE WŁASNYCH RECEPTUR od czego zacząć, na co zwracać uwagę, jak łączyć ze sobą odmiany chmielu czy typy słodów, gdzie szukać wiedzy o stylach piwa i jakie narzędzia stosować aby ułatwić sobie działanie

 

# ŚWIAT DROŻDŻY. ABC drożdży płynnych, dopasowanie szczepu drożdży do piwa, omówimy także przydatny sprzęt do przygotowania startera z drożdży płynnych. Poruszymy też to co dla Was jest najbardziej interesujące i przydatne.

 

👉Jak to będzie wyglądało?

  • Program PIWOWAR 2.0 to program w formie online.
  • Co miesiąc będziemy zajmowali się innym tematem (Start we wrześniu 2024, koniec w lutym/marcu 2025r.) 
  • Najpierw program będzie odbywał się na grupie FACEBOOKOWEJ w formie spotkań LIVE.
  • Potem materiały zostaną przeniesiona na platformę i będziesz mieć do nich dostęp NA ZAWSZE! 
  • Po zakupie programu otrzymasz ode mnie maila z linkiem do grupy kursowej na facebooku.
  • Jeśli dołączasz w trakcie trwania programu lub po zakończeniu wszystkich spotkań LIVE to i tak masz dostęp do całej wiedzy, wszystkich materiałów oraz grupy kursowej. Innymi słowy - nic nie tracisz! :)
     

👉Dołączając do programu otrzymasz:

  • dostęp do specjalnej grupy facebookowej PIWOWAR 2.0 
  •  dostęp do grupy masz na zawsze!
  • Nagrania LIVEów i sesji pytań i odpowiedzi będą docelowo przerzucane do kursu na tej platformie.


👉W każdym miesiącu otrzymasz:

  • Od 2 do 4 LIVEÓW merytorycznych z wiedzą (nagrania liveów będą dostępne)

  • 1 LIVE będący sesją pytań i odpowiedzi (pytania można zadawać jawnie lub tajnie/prywatnie)

  • Dodatkowe materiały, opracowania PDF oraz filmy instruktażowe 

 

Nagrania z spotkań LIVE będą dostępne w grupie i na platformie, także jeśli nie będziesz mógł być na żywo to nic nie tracisz.

Na grupie będę także dodawał dodatkowe materiały, opracowania PDF albo filmy wideo z instruktażem, jeśli jakiś temat będzie tego wymagał 🙂

Grupa jest dla Was. Możecie tam zadawać pytania, dzielić się swoimi spostrzeżeniami i doświadczeniami.

 

lista materiałów:

Serwis wykorzystuje pliki cookies m.in. w celu poprawienia jej dostępności, personalizacji, obsługi kont użytkowników czy aby zbierać dane, dotyczące ruchu na stronie. Każdy może sam decydować o tym czy dopuszcza pliki cookies, ustawiając odpowiednio swoją przeglądarkę. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie.

Akceptuję